3 Dagen zonder eten. Overleef je dat?

Het is nu een paar dagen later en ja ik heb 3 dagen zonder eten in de natuur overleeft. Zoals ik al in mijn vorige blog schreef op het moment dat je dus weet dat je dit gaat doen ga je nadenken.

  • Heb ik er zin in? Ja echt wel
  • Kijk ik er tegen op? Nee helemaal niet
  • En als ik er tegen op kijk waarom dan? Dat zag ik niet dus deze vraag was makkelijk
  • En ze raden ook aan om met een vraag de natuur in te gaan. Voor mij was deze vraag waar wil ik heen met mijn bedrijf.

En uiteraard krijg je ook mensen die je vragen waarom? Ja, ik was wel echt nieuwsgierig of ik 3 dagen zonder eten wel vol kon houden en hoe het zou zijn om alleen in de natuur te zijn. Je mocht trouwens wel drinken hoor. Waar ik ook nieuwsgierig naar was is wanneer ik op zou houden met denken en wilde dat wel ervaren.

Het begon afgelopen donderdag eerst mijn ochtend functioneel ingepland want ja zo ben ik. En na de laatste vergadering thuis spullen ophalen en op weg naar Bant. Eenmaal aangekomen mijn hangmat opgehangen en kon het avontuur beginnen. Eerste avond de zweethut. Tijdens de sessie kon je de havik tegen komen. Die kreeg ik al vrij snel in mijn gezicht. Ja als je veel denkt is dat logisch. De rest van de sessie verliep heerlijk en heb ik genoten. Op naar de nacht.

Nature quest Ilse Brundel

De nacht verliep heerlijk. Niet veel geslapen maar wel genoten van de natuur. En toen begon ons avontuur naar de Nature quest. Eerst even wat praktische dingen doornemen en ja hoor het bos in. Op de heenweg bleken de spullen die je meeneemt toch soms onhandig en heb dat was de eerste keer dat ik om hulp heb gevraagd. Daar aangekomen de zoektocht naar “De Plek” en gevonden een mooi open stukje in het bos. Niet makkelijk te bereiken want moest over allemaal bramen heen en wat slootjes over. Maar ja waarom iets makkelijk doen als het moeilijk kan. Eenmaal aangekomen heb ik mijn hangmat geïnstalleerd en heb mijn plekje afgezet en eerlijk gaan liggen. Nee rust in mijn hoofd was er nog niet maar wel voor mijn lijf.

Toen was het alweer zaterdag. Ik ben mijn plekje gaan bekijken en zag dat daar best veel prikkelplanten zaten zoals bramen en wijnbessen. Die heb ik allemaal gaan afdekken. In het kader van je mag best wat zachter voor jezelf zijn. Daarna ben ik heerlijk om mij heen gaan kijken naar alle vogels, vlinders, mooie bomen en al het andere wat de natuur je geeft.
Ik had 2 bomen een dikke en een hele dunne waar mijn hangmat aan hing. Maar ook een boom met enorme stekels waar ik al meteen de eerste dag mij aan verwonde. Weer een wijze les uit de natuur. Met rustig aan kom je er ook. Ondanks de stekels was hij ook een hele mooie steun voor een andere boom zonder stekels. Ik zag daarin dat je best mag leunen op een ander ook al is dat niet altijd makkelijk.
Ze hadden gezegd dat de nacht in het bos heel mooi was. Daar ben ik dus ervoor uitgegaan om dit te aanschouwen. Wat ze zeiden was absoluut waar het is net of je je in een sprookje bevindt.

Zondag de laatste dag en wat een mooie dag. DaarNature quest Ilse Brundel heb ik eerst de prikkelplanten het gegund om hun eigen weg te gaan. Het feit dat ik ze niet wilde zien was niet eerlijk tegenover de natuur. Dus deze heb ik het zachte mos er af gehaald en naast elkaar gelegd. Alles mag er zijn in de natuur en dus ook in mijn leven je hebt beide nodig.
Daarna heerlijk in de zon gelegen. Op het moment dat ik daar lag besefte ik ook dat ik eigenlijk vanaf zaterdagmiddag niet echt meer heb nagedacht. Wat was dat een verademing.

Eenmaal terug in het basiskamp weer wat gegeten en toen besproken wat we ervaren hadden.
Mijn vraag waar ik heen wilde met mijn bedrijf heb ik niet echt over nagedacht haha. Toen ik daar was is de vraag ook echt verandert naar wie ben ik en waar wil ik naar toe.
En ja wie ben ik. Ik ben gewoon heel veelzijdig en vind het heerlijk om me onder de mensen te bevinden maar alleen zijn vind ik ook heerlijk. Het een zijn met de natuur was echt een cadeautje.

Zou ik het nog een keer doen. Ja zeker weten. Het was echt een goede manier om even uit je alledaags patroon te gaan. Niet meer denken maar ervaren. Wil je dit ook ervaren maar dan in wat minder tijd kom dan een keer schilderen.

De Stilte der Natuur heeft veel geluiden

Geef een reactie