5 redenen waarom creatief bezig zijn je werk positief kan beïnvloeden

Creativiteit is voor ieder mens goed, maar waarom is het zo goed voor je werk.

1.Goed voor je geest

Wanneer je creatief bezig bent heb je geen tijd om ‘in je hoofd’ te zitten. Hierdoor vergeet je dus even de beslommeringen van de dag en ben je echt even in het hier en nu. Tijdens het schilderen zul je ervaren dat je op een gegeven moment gaat ontspannen. Zelfs als je normaal gesproken heel erg druk bent zul je zien dat wanneer je eenmaal bezig bent je de focus echt bij het schilderen kunt neerleggen. Dit is als je een stressvolle baan hebt een hele goede manier om je lichaam en geest weer rust te geven.

2. Goed voor oplossingen

Creatief bezig zijn leert je ook om op een andere manier naar dingen te kijken. Bij schilderen zit je er heel vaak dicht bovenop. Daarbij is het ook goed om af en toe even een stap naar achter te zetten en te kijken hoe het er van een afstandje uitziet. Dit kun je weer goed gebruiken tijdens je dagelijkse leven en werk. Je bent bijvoorbeeld met een project bezig en zo van dichtbij ziet alles er goed uit maar is dat ook zo wanneer je van een afstandje kijkt? Of moet je nog wat bijstellen.

3. Out of the box

Wanneer je begint te schilderen met een beeld dat je in gedachte hebt, wil nog niet zeggen dat dit dan ook het uiteindelijke het resultaat is. Hoe vaak gebeurt het niet op het werk dat je aan een project begint en dat het toch een beetje anders loopt dan gedacht? Dat wil niet zeggen dat het verkeerd is, het is alleen anders. Je leert improviseren en aanpassen.

4. Perfectionistisch

Heel veel mensen zijn perfectionistisch. Dit zie je terug tijdens het schilderen maar wat gebeurt er als je dat los laat? Je zult zien dat je dan vaak een nog mooier eindresultaat krijgt omdat je dingen durft los te laten. Dit kan in het werk en vooral als je manager bent je helpen om je werk niet zelf te doen maar het over te dragen aan je personeel.

5. Resultaat

Tijdens een creatief proces ben je bezig met het eind resultaat .Hoe je daar komt ligt aan wat je wilt bereiken, hoeveel tijd je ervoor hebt en natuurlijk wat de kosten mogen zijn. Je eind resultaat is misschien iets wat jezelf nooit verwacht had. Dat zal op het werk vaak niet anders zijn. Je begint met een project en gaat daarmee aan de slag. Heb je veel tijd is het resultaat en de werkzaamheden vast veel uitgebreider dan wanneer je maar een paar weken de tijd hebt.

Welke invloed zou schilderen op jouw werkproces kunnen hebben?

Geef een reactie