Boeken als inspiratie

Ik ben nu heel veel boeken aan het lezen over ondernemen. De boeken die ik lees heb ik onder andere via Peter Maasdam van Kunstenaars verdienen beter
Een van de boeken die ik nu luister is “Crush it” van Gary Vaynerchuk. Ja, luisteren via Storytel. Ik ben er helemaal weg van. Je kunt relaxt een boek luisteren en andere dingen doen.

Peter Maasdam Gary Vaynerchuk
Maar even over Gary Vaynerchuk is een bekende Amerikaanse ondernemer. Zijn ouders zijn oorspro
nkelijk uit Wit-Rusland. Op jonge leeftijd is hij met hun mee verhuisd naar Amerika. Hij was al vanaf jonge leeftijd bezig met het ondernemerschap. Hij begon met een limonade te verkopen toen hij 7 was. Tijdens zijn schooltijd verkocht hij Baseball plaatjes en speelgoed en verdiende daar goed mee. Op zijn 14e ging hij ijs verkopen bij het familiebedrijf. Toen ontdekte hij internet en heeft van zijn vaders bedrijf een bloeiende business gemaakt. De wijnhandel was niet helemaal waar hij gelukkig van en besloot in de tussentijd filmpjes te gaan maken en daar kennen de meeste mensen hem nu van.

Eén van de dingen die hij in het boek “Crush it” verteld is dat als je als bedrijf wilt krijgen in de wereld hetCrush it Gary Vaynerchuk handig is om te gaan kijken naar andere mensen die in jouw vakgebied werken. Hun blog te gaan volgen en daarop reageren. Dit ben ik gaan doen. Wat me verbaasde is dat ik niet zoveel blogs kon vinden. Als ik ze wel kon vinden waren ze vaak ouder. Dit verbaasde me eigenlijk wel. Wat zou dat betekenen dat er weinig kunstenaars bloggen? 
Of is de behoefte van mensen om over schilderen te lezen er niet? Ik zelf vindt het leuk om erover te schrijven omdat ik het zo’n mooi beroep vindt waar veel meer mensen mee in aanraking zouden moeten komen. Alleen al om eens gezellig en ontspannen tot een mooie creatie te komen. Ik vind het jammer dat we ons vak niet neer promoten door er uitgebreid over te schrijven. Want wat is er mooier om een eigen kunstwerk aan de muur te hebben hangen.

Voor mij zijn mensen zoals Peter Maasdam en Gary Vaynerchuk een voorbeeld. Na het lezen van “Crush it” blijf ik lekker bloggen. Ik hoop dat ik hierdoor ook jou inspireer om te vertellen over jou schilder ervaringen. Samen komen we verder. 

Geef een reactie