Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Zie jij dat de balans tussen je bedrijf of werk en  gezin soms ook een uitdaging is? Helaas geldt dat voor de meeste mensen. Je wilt ervoor beide zijn en vaak vergeet je daardoor jezelf. Je wordt doordat je je erg druk maakt niet echt gezelliger voor je omgeving. Wat zou er gebeuren als je er even tussenuit zou gaan en even de boel de boel zou laten. Echt even op jezelf.

Ik ga dit weekend deze uitdaging met mijzelf aan. Ik ga namelijk 3 dagen zonder voedsel in de natuur doorbrengen. Dit is een onderdeel van 365 dagen succesvol en wordt ook wel Nature quest genoemd. En dat betekent dus een voorbereiding en dus structuur wat ik eigenlijk wel heel prettig vindt maar soms merk dat ik me daar niet aan hou.

Dat betekent ook dat je je gaat voorbereiden. Voor de voorbereidingen ga je dus afbouwen met de hoeveelheid en soort voedsel wat je inneemt. Geen vlees meer wel veel groente en fruit en kleinere porties. Het regelen van spullen die meegenomen mogen worden, zoals oa een hangmat want ja slapen in een tent is eigenlijk niet de bedoeling. Dus ga je opzoek naar een hangmat. Maar dan liefst wel één waar een klamboe bij zit want ik vind beestjes heel lief maar niet die zoemende die je dan wakker houden. Dat ze mij nodig hebben om voor hun kinderen te zorgen vindt ik niet erg maar moeten ze daar echt zo’n geluid bij maken.Natuur

Je krijgt ook te horen dat telefoon, papier, pen of boek niet toegestaan zijn. Ja, je bent dus echt alleen met jezelf en de natuur. Ze zeggen ook je onthoudt toch wel dat wat belangrijk is dus daar ga ik dan ook maar vanuit.

Op het moment dat je dus weet dat je dit gaat doen ga je nadenken over wat het met je doet. Heb ik er zin in? Kijk ik er tegen op? En als ik er tegen op kijk waarom dan? En ze raden ook aan om met een vraag de natuur in te gaan. Voor mij is deze vraag waar wil ik heen met mijn bedrijf. Nu ben ik een type die avontuur erg belangrijk vind dus heb ik er enorm zin in Ik ben benieuwd wie ik ben zonder het eten en zonder allerlei andere afleidingen. Misschien heeft de natuur al zoveel mooie dingen dat ik niet eens door heb dat ik niets bij me heb.

Ik zie de Nature Quest eigenlijk als het maken van een schilderij. Eerst nadenken over dat wat je nodig hebt en hoe je het gaat aanpakken en dan ervoor gaan en het over je heen laten komen. Wat ik dan ook zo heerlijk vind is dat ik tijdens het schilderen geen besef van tijd meer heb en dat voordat ik weet het alweer laat is. Een van de dingen waar ik tegen aan loop sinds ik een eigen bedrijf heb is dat het schilderen meer ingepland moet gaan worden. Hierdoor zie ik dat ik het werken met structuur erg fijn vindt. Loop jij hier ook weleens tegen aan?

Geef een reactie