Vrij als een vlinder

Voel jij je soms ook zo gevangen door alle dingen die moeten. Je moet naar je werk, je moet nog dit, je moet nog dat. Allemaal dingen die je jezelf oplegt. Wat als je zou kunnen omdat je iets gewoon wilt. Je wilt naar werk omdat het daar gewoon gezellig is en je nuttig bent bijvoorbeeld.
Zodra je moeten om kunt zetten in willen is de druk die je jezelf oplegt al een stuk minder. Wanneer neem jij controle terug over je eigen leven?

Dit is iets waar ik afgelopen week veel bij stil heb gestaan. Eerst tijdens mijn eerste bezoek bij mijn personal coach  Tijdens het gesprek met mijn personal coach kwam de vraag wat wil je uit onze sessies halen. Voor mij is dat welke kant wil ik op met mijn bedrijf. En ja daar zijn echt tal van mogelijkheden. En ja dan ga je daar eens over nadenken. En ga je beseffen dat je een hoop kunt als je echt iets wilt.

Dingen die ik nu al doe zijn:

   • Vlinder canvas SchilderijMijn eigen bedrijf runnen
   • Huishouden runnen
   • Tijd maken voor mijn paarden
   • Tijd voor mijn vriend
   • Voorzitter bij de communicatiecommissie van een pensioenfonds
   • Secretaris bij Stichting 033 in actie
   • O,ja en ook nog kijken of ik op de radio wat kan gaan doen.

Dan zou je zeggen misschien wat veel en allemaal verschillende dingen. Ja dat klopt en ik geniet van alle dingen net zoveel. 
Afgelopen zondag bijvoorbeeld ben ik met mijn paard naar het bos gegaan. Zij heeft altijd enorm veel energie en vind het heerlijk om te racen. Dit is iets wat zowel zij als ik echt heel erg leuk vinden om te doen en ik voelde me zo vrij als een vlinder met haar kracht onder mij. Ik ben nog steeds in beweging op alle fronten. Dit geldt dus ook voor de workshops en lessen die er aan komen.

Hoe zit het met jou? Kijk eens naar je eigen leven en tegen hoeveel dingen kun jij oprecht zeggen dat je dingen doet omdat je het wilt en niet omdat het moet?
Neem je eigen controle terug en wat doe je echt omdat je het wilt en wat kun je doen aan de dingen die moeten?

Wil jij ook vliegen als een vlinder en het zelf bepalen? En wil je hier op een ontspannen manier over na denken? Nodig ik je uit om te komen schilderen. Meld je hier aan.

Geef een reactie