Wat is jouw pad eigenlijk?

Soms voel je dat je eigenlijk iets anders zou willen met je leven. Dat het leven wat je leidt niet helemaal meer bij je past. En hoe kies je dan een ander pad.

Zo ben ik de afgelopen maanden aardig bezig met een nieuw pad bewandelen. Waar ik eerst in loondienst was bij een geur en smaakstoffen bedrijf. Ben ik nu ZZP’er en geef workshops schilderen. Wat een omschakeling en wat een mooi avontuur. Waar je eerst alle zekerheid had van je loon. Leef je nu meer in onzekerheid rond geld maar voor mij heeft het ook veel meer rust gebracht. Ik ben niet meer moe eind van de dag terwijl ik veel meer uren draai. En leer veel nieuwe mensen kennen waar ik erg dankbaar voor ben.

 

Het volgende pad die ik ben ingeslagen is als vrijgezel. Ik heb 14 jaar een relatie gehad met een enorm lieve jongen, maar ik ben zo erg veranderd dat wij niet meer bij elkaar paste. Ik waardeer hem nog steeds enorm en hij is echt een lieverd maar niet meer voor mij. Dus nog een nieuw avontuur. Het huis regelen. Een eigen huisje regelen. Zoeken voor een ruimte waar ik mijn workshops kan gaan houden en uiteraard zoals ACDA & De Munnik zo mooi zongen cd voor jou, CD voor mij en dus de boel verdelen. Gelukkig gaat dit heel erg gemoedelijk en dat is iets wat ik na mijn laatste uit elkaar gaan niet gewend ben. Dat was echt 5 jaar lang ellende en een hoop advocaten verder.

Naar aanleiding van mijn Pad heb ik dit schilderij gemaakt. Ik heb het bevrijding genoemd:
Bevrijding De Schilderijares Ilse Brundel
Ik heb als kernwaarde avontuur en mag zeggen dat dit pad mij dit tot het maximale geeft. Tuurlijk vind ik mijn nieuwe pad ook spannend en worstel ik met onzekerheden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen. Ik heb tot nu toe zoveel mooie nieuwe dingen mogen ervaren dat ik echt niets te verliezen heb.

 

Over 20 jaar zul je teleurgestelder zijn over de dingen die je niet hebt gedaan dan over de dingen die je wel hebt gedaan. Dus gooi je ankers los. Zeil weg van de veilige haven. Vang de wind in je zeilen. Verken. Droom. Ontdek

Geef een reactie